2022 Trafo Fiyatları

blank

2022 Trafo Fiyatları

2022 trafo fiyatları genel olarak tasarımı, ölçüleri, işlevleri gibi durumlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Trafolar elektrik kullanımı için önemli bir yere sahiptir ve bir diğer adı ile transformatör olan trafolar, bir elektrik devresinden gelen akımı başka bir elektrik devresine aktarır. Trafo, farklı iki akım gücüne sahiptir ve önemli devreler arasında yer almaktadır. Bu ki devre arasında elektrik akımının sorunsuz şekilde aktarılmasını sağlar. Trafo fiyat listesi konusunda tamamen isteklerinize göre görüşerek fiyatlar konusunda bilgi alabilirsiniz. Trafo fiyat listesi belirlenirken,

Elektrik trafosu fiyatları güç dengesi kullanımı ile makinelerin güçleri ve enerjileri fiyatları etkiler ve bununla birlikte taşıdığı çok amaçlı özellikleri, kullanım rahatlığına, gücüne ve büyüklük gibi durumlara göre değişiklik gösterir. Bunun dışında ölçüleri, büyüklükleri ve diğer birçok duruma göre değişir ve elektrik yükünü dengelemeye çalışan izolasyon trafo fiyatları da güce, boyuta göre çeşitlilik gösterir.

Trafo Nedir?

Trafo nedir? bakıldığında transformatörün kısaltılması olarak bir elektrik devresinden gelen akımı elektromanyetik bir alan oluşturarak diğer devreye nakleden alet olarak tanımlanır. Trafo kullanıldığı alan içerisinde iletken görevini iki devre arasında üstlenmektedir. Yüksek yüksek gerilim gücüne sahip elektrik hattından daha düşük elektrik akımı kullanma ihtiyacı olan geçiş aşamasında trafolar bu görevi yerine getirir.

Bu tarz durumlarda kullanılan trafo alçaltıcı ise trafo özelliği gösterir ve diğer yandan daha düşük elektrik akımı bulunan bir hattan daha yüksek gerileme sahip bir hatta elektrik akımı yapılması gereken durumlarda trafo yani transformatör kullanılır. Bu durumda kullanılan trafo yükseltici görevi görür ve trafo aynı zamanda frekans seçici olarak da görev yapar. Bu görevi ise genellikle elektronik alanında kullanımda sağlamaktadır, bu alanda kullanımda doğru akımı alternatif akımı çevirme görevi görmektedir.

Trafo Ne İşe Yarar?

Trafo ne işe yarar bakıldığı zaman trafoların enerji üretimi ve dağıtımında kullanımı yaygın olarak görülen makinalar olmasıdır. Elektrik enerjisinin santrallerden kullanım alanına ile sırasında hatlarda güç kaybının yanında gerilim düşüşleri görülür. Bu durumu en aza indirmek amacıyla gücün sabit tutulması fakat gerilim yükseltilmesi gereklidir.

Başka bir deyişle akımın düşürülmesi durumu saplanır. Akımın düşürülmesi ile hatlarda kullanılmakta olan iletkenlerin kesitleri de küçülmüş olur. Meydana gelen bu küçültme ile kayıplar azalır, iletken maliyeti düşer. Trafonun kullanım amaçlarından biri voltaj veya akımı indirmek, yükseltmektir.

Trafo Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Trafo özellikleri ve çeşitleri nelerdir konusunda trafolar nüve şekli, kullanım amacı, faz sayısı gibi çalışma ortamına göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar ile trafo yani transformatör çeşitleri oluşturmaktadır. Trafo çeşitleri ortak ve genel özellikleri iki devre arasında manyetik bir alan oluşturarak akım ve gerilim aktarımı yapmaktadır. Sarmallardan oluşan sistemleri ile ileti görevini rahatlıkla yapabilmektedir.

Nüve tiplerine göre trafolar mantel, dağıtılmış, çekirdek tipi gibi ve kullanım amacına göre de izolasyon, alçaltıcı trafo, yükseltici trafo, ölçüm trafo olmaktadır. Faz sayısına göre trafolar ise çift taraflı trafo, tek fazlı trafo olabilmektedir. Trafo çeşitleri genel olarak kullanım alanlarına göre değişir ve birçok çeşitte trafo bulunu. Trafo kullanımlarında en sık kullanılan çeşitlerden birkaçı kuru tip ve yağlı tip olan trafolardır.

Kuru Tip ve Yağlı Tip Trafolar Nelerdir?

Kuru tip trafolar yalıtım hava ile sağlanır ve hava iyi bir yalıtkan olmasına rağmen bazı koşullarda elektrik akımına olan direnci çok yüksek olmayabilir. Kuru tip trafolarda elektrik akımına olan direnci çok yüksel olmayabilir. Kuru tip trafolarda yalıtımın yeterli olması ve daha iyi olması için sargılar arasındaki mesafe arttırılır. Mesafe arttıkça da maliyet de doğru oranda artar. Bu tarz durumlarda yalıtkan olarak hava yerine yağ tercih edilebilir.

Yağlı tip trafolar, kuru tip trafoların aksine atmosfere kapalıdır ve sargıların konumu da yağın içerisindedir. Yağ, iyi bir yalıtkan olur ve bu sayede trafo içinde ark oluşma ihtimalini en aza indirger. Böylece sargıların uzak konumlanmasına gerek kalmaz ve dolaylı olarak maliyet düşer. Yağlı tip trafoların diğer trafolara göre daha fazla riski bulunur.

Trafo Kullanım Alanları

Trafo kullanım alanları nelerdir bakıldığı zaman trafo, elektrik enerjisinin kullanıldığı her alanda ihtiyaç duyulan aletlerin başında gelir, bu nedenle de geniş bir kullanım alanına sahiptir. İşletmelerde, otellerde, üretim alanlarında, özel ve kamusal kuruluşlar ile elektrik hatları üzerinde kullanılır üstelik elektronik alanında da trafo kullanımı mevcuttur. Trafo kullanım alanı ve bu alanda ihtiyaç duyulan elektrik akımı değişimine göre kullanılmaktadır.

Kullanım alanlarına göre yapılan çeşitlendirmelerde ise çok fazla trafo çeşidi olduğu gözlemlenir. Kullanım alanına göre nitelik kazandırılan trafo kullanıldığı için trafo fiyatları çeşidine ve özelliğine göre değişiklik göstermektedir.

Trafo Çalışma Prensibi

Trafo çalışma prensibi bakıldığı zaman elektrik enerjisinin bir iletkenden diğerine manyetik akı vasıtası ile iletilmesiyle meydana gelir. Trafo yani diğer adıyla transformatörün yapısı en basit şekliyle iki bobin ve bir nüvedir. Nüvede bobinlerden birinde gerilimin uygulanması halinde nüvede manyetik akı oluşturur. Meydana gelen manyetik akım yönü ve şiddeti sürekli olarak değişir ve bu manyetik akı, çıkış bobin üzerinde bir gerilim indüklemesi sağlayıcı bir etki yaratır.

Trafonun çalışma prensibini kısaca özetlemek gerekirse, iki bobine uygulanmakta olan gerilim manyetiksel alan oluşturur ve diğer bobine enerji aktarımı gerçekleştirir. Trafolardaki çıkış sayısı sarım sayısından fazlaysa çıkış gerilimi giriş geriliminden daha yüksek olur.

Trafo İzolasyon Malzemeleri Nelerdir?

Trafo izolasyon malzemeleri nelerdir konusunda yapıların dış cephelerinde ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılan kaplama uygulamalarıdır. Yapıların dış koşullardan doğrudan etkilenmesini engeller ve ısı korunmasını sağlar. Sektörde faaliyet gösteren dış cephe malzemeleri ile tasarımları tamamen dış hava şartlarından korunmasını sağlar ve olumsuz hava koşullarını engelleyerek sisteme zarar vermez.

Dış cephe ve iç cephe izolasyon malzemeleri uzun süreli kullanıma uygundur. Bunun dışında tamamen isteğe göre hazırlanan malzemeleri ile beraber farklı ölçüler, farklı renklerde üretilebilir. Enerji alanında deneyimli uzmanlar ve aynı zamanda yüksek kalitede kullanılan malzemelerle birlikte gerekli olan tüm malzemeler özenli şekilde hazırlanır ve bu sayede uzun süreli kullanıma uygun olarak trafolar hazırlanır.

Yüksek Gerilim Trafo Fiyatları

Yüksek gerilim trafo fiyatları genel olarak kullanılacak olduğu alanın ihtiyaçlarına göre tercih edilmektedir. Bu durumda öncelikle trafo hangi alanda ne için gerekli olduğunu belirtmek gerekir, böylece kullanım alanı için en doğru olacak trafo çeşidini kullanmak mümkün olmaktadır. Trafolarda barındırmış olduğu özellik, sağlamış olduğu imkanlara göre farklı fiyatlarla kullanıcıya sunulmaktadır. Öncelikle ihtiyaçların belirlenmesi ve seçim yapmak için en kaliteli ürünü bulabilmeyi hem de bu ürünün en hesaplı şekilde almayı sağlayacaktır.

Yüksek kalite ve uzun kullanım süresine sahip olan trafo ile elektrik enerjisinin etkin kullanımı mümkün olmaktadır. Elektrik kullanımında trafo son derece önemli bir işlevi yerine getirmesi nedeniyle dikkat çeker ve trafo alımı ve seçimi profesyonel bir hizmet sağlayıcı yardımı ile yapılır böylece yüksek çalışan bir sisteme sahip olabileceksiniz.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir