1600 KVA Trafo

MarkaEltaş
TipiHermetik veya Genleşme Depolu
Gücü1600 KVA
Gerilimi33/0,4
SargıBakır veya Alüminyum
Kademe sayısı6
Bağlantı grubuDYN
ŞartnameTEDAŞ

1600 KVA trafo modelleri, iş yerlerinin elektrik ihtiyacına dair kullandığı sistemlerdir. Güçlü yapıları nedeniyle, fabrika ve sanayiler tarafından talep edilmektedir.

Ana hatlarıyla trafoların çalışma prensibinde metal indüksiyon desteği ile, elektrik niceliklerinin değiştirilmesi yatmaktadır. Elektrik akımı böylece devreden diğerine geçebilecek şekilde düzenlenir. Bugün farklı güçlere sahip çok sayıda model yer almakta olup ihtiyaçlara göre tercih edilmektedir.

Transformatör olarak da bilinen bu sistemler incelendiğinde ince ve silisli saclardan meydana gelen yapısı fark edilmektedir. Manyetik kapalı gövdeleri üzerine sarılı iki sargı yer almaktadır. Bunlar primer ve sekonder olarak ikiye ayrılmakta olup sayılarına göre voltaj doğru orantılı değişir.

Günümüzde tıpkı diğer transformatörler gibi 1600 KVA trafo modelleri de akımı yahut voltajı arttırmak, azaltmak hedefiyle kullanılmaktadır.

1600 KVA Trafo Nerede Kullanılır?

Trafolar üzerinde en yaygın bilgi, elektrik üreten sistemler olduğudur. Ancak yapısal anlamda kullanımı daha farklıdır. Elektrik ihtiyaçlarına yönelik kullanılan bu sistemler, bugün farklı alanlarda yararlanılır. Temel anlamda bunlar şöyledir;

  1. Pil doldurmak
  2. Alternatif akımın düzenlenmesi
  3. Elektrokimyasallar
  4. Çelik imalatı yapmak
  5. Elektrik akışını durdurmak ve başlatmak

Dolayısıyla temel olarak 1600 KVA trafo da bu alanlarda yararlanılmaktadır. Eğer gelişmiş ve büyük bir iş yeriniz varsa, düşük trafo modellerinin yetersiz gelmesi olasıdır. Bu sistemler sayesinde daha iyi çözümler bulunabilir.

1600 KVA Trafo Özellikleri

1600 KVA trafo modelleri birçok iş yerinin elektrik konusunda yardımcı olmaktadır. Eğer trafo alacaksanız, hızlı karar vermek yerine öncesinde düşünmeniz ve plan yapmanız önerilir. Dolayısıyla size tam anlamda çözüm sunacak model istiyorsanız, ilk olarak hangi güce ihtiyacınız olduğu bilinmelidir.

Ardından modellerin özelliklerini incelerseniz, ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. 1600’lük modellerde temel özellikler aşağıda olduğu biçimdedir;

  1. Gerilim cinsi: 3 fazlı alternatif
  2. Soğutma şekli: Yağla doğal
  3. İşletme frekansı: 50 Hz
  4. Bağlantı grubu: 5 ya da 11
  5. Aşırı gerilim: Yüzde 5 aşırı gerilimde çalışabilme
  6. Sargı ısınma limiti: TS 267’ye uygun biçimde 65K
  7. Bağlantı biçimi ve grubu: DYN

Ayrıca 1600 KVA trafo kaç KG gibi sorular da kişilerin aklına gelmektedir. Bu dahil gerekli ölçü bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz;

  1. Üst gerilim: 6,3 ile 33 KV arası
  2. Yağ ağırlığı: 825, 855, 1000 KG
  3. Aktif kısım ağırlığı: 2730, 2765, 2745 KG
  4. Toplam ağırlık: 4785, 4895, 4985 KG

Bunun dışındaki özelliklerini de incelemek ayrıntılı bilgi almanıza yardımcı olacaktır.

1600 KVA Trafo Fiyatları

1600 KVA trafo fiyatı birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Ancak 1600’lük trafolar, özellikleri bakımından değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle,

  1. Bucholz rölesi,
  2. Basınç emniyet ventili,
  3. Tekerliği,
  4. Sargı malzemesi,
  5. Tipi,
  6. Kontaklı termometresi,
  7. Giriş gerilimi,

Gibi özellikler de değerlendirilerek bir fiyat belirlenmektedir. Kombi koruma rölesinin olup olmadığı da önemli detaylar arasındadır.

1600 KVA Trafo Satın Al

1600 KVA trafo fiyatı hakkında uygun fiyata kaliteli seçeneklere ulaşmak istiyorsanız, Fiba Elektrik müşteri memnuniyeti kapsamında size aradığınız çözümleri sunmaktadır. Eğer modellerimizi incelerseniz, size uygun olanı bulabilirsiniz.